PLAY! ; PLAY! Zine

For Honor: Ubisoft odgovorio na optužbe o mikrotransakcijama

Nakon što se internet usijao od priče o mikrotransakcijama u For Honor igri, Ubisoft je odlučio da da odgovor na optužbe.

Već smo konstatovali da je For Honor veoma zabavna igra, ali ako želite da ukrasite svoje ratnike raznim estetskim dodacima to ćete morati da platite in-game monetom čelikom (steel) ili pravim parama.

Jedan Reddit korisnik je nakon toga izračunao da vam je sa nekim umerenim igranjem od dva sata dnevno potrebno oko dve ipo godine da otključate sve dodatke, egzekucije i ostale džidža bidže ili da ih platite 732 dolara!

Gejming zajednica je naravno eksplodirala, pa je bilo priorodno da se neko iz Ubisofta javi da da objašnjenje. Game director For Honor igre Dejmien Kiken objasnio nam je gde grešimo:

“Nikad nismo mislili da igrači treba da otključaju sve moguće dodatke u igri. Prvo, to nema nikakvog smila. U ovu borilačku PvP igru smo inkorporirali RPG mehaniku sličnu kao u World of Warcraft. Poenta je da nikad u takvim igrama ne pokušavate da otključate sve za likove u igri. Isto važi i za MOBA naslove, gde isto tako ne pokušavate da otključate kompletan sadržaj likova iz igre. Predvideli smo da igrači igraju sa jednim do tri lika. To se vidi i u igri, većina igrača se fokusira na jednog lika. Dizajn je baziran na tome. Kozmetički dodaci su za nas end-game sadržaj, nešto što biste otključali nakon nekoliko nedelja igranja.”

Dakle, u prevodu, ne treba da želite da otključate sve dodatke, a ako to baš želite platite pravim novcem. Kiken pravi analogiju sa kupovinom u prodavnici kad ne uzmete sve što vidite.

 

Nismo sigurni da smo razumeli analogiju, ali dobro. Srećom sve te šarene stvari ne utiču na gejming, a očigledno ne treba ni da želite te stvari jer je to neprirodno. Možda je onda najbolje da igrači prestanu da kupuju više od jedne igre godišnje, jer ko još kupuje dve veš mašine u prodavnici? Eto rešenja, hvala na savetu!

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!