PLAY! ; PLAY! Zine

I Sleeping Dogs se seli na bioskopsko platno

Nedavno smo prošli kroz neke od najpoznatijih adaptacija popularnih igara u igrane filmove, kad nam je ostalo samo da tužno zaključimo da se nekako uvek stvori određen problem prilikom prelaska iz video igre u film, i da često ovi filmovi prođu loše i kod kritike i kod publike, a pogotovo fanova igara po kojima su rađeni. Ipak, to ne predstavlja problem obema industrijama da nastavljaju da sarađuju i stvaraju filmove po igrama.

Najnovija igra koja će dobiti svoju filmsku verziju je Sleeping Dogs, istočnjačka verzija GTA igara, u kojoj ste vi undercover policajac u pokušaju da se priključite Trijadama u Hongkongu. Igra je akciona-avantura sa otvorenim svetom, i prošla je veoma dobro kod kritike i publike, sa posebnim osvrtom na odličnoj priči i sjanim mehanikama borbe.

Square Enix, koji je i developer i izdavač igre, je ovih dana i zvanično objavio da možemo uskoro očekivati početak rada na filmskoj adaptaciji igre, na kojoj će raditi Original Film i DJ2 Entertainment. Glumac Doni Jen (Donnie Yen), koga između ostalog pamtimo po ulozi slepog borca iz Rogue One, će u Sleeping Dogs igrati glavnu ulogu.

Po opisu njegove uloge, on će takođe biti policajac na tajnom zadatku u Hongkongu koji juri Trijade, ali nije jasno da li će priča biti ista ona iz igre, ili ćemo gledati neki novi scenario. Kako je još rečeno u kratkom saopštenju, možemo očekivati puno “trka automobilima, jurnjave čamcima, borilačkih veština, eksplozija i pucnjava”, dakle punokrvnu i čistu akciju. Nadamo se da će film proći dobro i preneti atmosferu svog uzora.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!