Filmovi-Serije

Lightstep Chronicles – srpski strip projekat na Kickstarteru

Imagine Incredible, novosadski tim koji se bavi strip produkcijom i izdavaštvom, upravo je na Kickstarter platformi pokrenuo kampanju za svoj strip projekat Lightstep Chronicles.

Lightstep Chronicles je naučno-fantastična svemirska opera nastala iz pera nagrađivanog domaćeg autora Miloša Slavkovića. Osmišljena do najsitnijih detalja i stilski besprekorno izvedena, ova priča nas upoznaje sa potpuno novim svetom, smeštenim u dalekoj budućnosti, hiljadama svetlosnih godina daleko od sveta koji nastanjujemo. U ovom svetu, sudbine ljudi su predodređene genetskim poreklom, a surova klasna struktura uslovljena je vremenom, koje teče sporije za pripadnike vladajuće klase.

U centru priče nalazi se mlada devojka koja se odriče svoje porodice i svoje planete zarad slobode da sama odlučuje o svojoj sudbini i sudbini celog univerzuma. Njeno izgnanstvo i pobuna pokrenuće lančanu reakciju koja će do temelja prodrmati strukturu čitave galaksije.

Tokom narednih mesec dana, zaključno sa 11. aprilom, ova epska svemirska opera predstavljena kroz specifičan evropski likovni stil inspirisan Art Deco pokretom, pokušaće da kroz donacije Kickstarter zajednice prikupi sredstva za završetak priče koja se razvija kroz pet epizoda koje zajedno čine jedinstvenu celinu. Dve epizode su već kompletirane, dok je cilj Kickstarter kampanje prikupljanje sredstava za preostale tri epizode i predstavljanje franšize globalnoj publici.

Lightstep Chronicles predstavlja samo prvo poglavlje u epskoj priči o Lightstep svetovima, priči koja će moći da se prati ne samo kroz različite strip serijale, već i kroz druge medije, poput knjiga, video igara, igračaka itd. Roman Uncommoner’s Gene autora Ivana Brankovića već je napisan i dostupan u okviru kampanje, dok se u saradnji sa etabliranom kompanijom Eipix Entertainment priprema i video igara zasnovana na stripu.

Pored romana Uncommoner’s Gene, donatorima će u okviru kampanje biti ponuđene i brojne druge atraktivne i ekskluzivne nagrade, poput luksuznih izdanja strip kolekcije, postera i drugih ilustracija koje se ne nalaze u samom stripu.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top