PLAY! ; PLAY! Zine

Mandate of Heaven nas vodi na Daleki istok u Europa Universalis IV

Fanovi jedne od najvećih i najboljih grand strategija ove decenije, Europa Universalis IV, konačno su dočekali i da dobiju ekspanziju koja se u svoj svojoj veličini bavi Dalekim istokom, pogotovo velikim civilizacijama kao što su Kina i Japan.

Iako je bio deo igre, istok Azije je bio praktično samo “igralište” za igranje sa evropskim nacijama, ali će nova ekspanzija Mandate of Heaven imati pun fokus na ovim civilizacijama i igranjem sa njima.

Dolazi brdo novih mehanika za Ming Kinu, poput Imperial Decrees i Imperial Reforms. Tu su i tributi, koje vam mogu plaćati vaše komšijske države ukoliko ih naterate silom, i to mogu činiti u zlatu, ljudstvu ili monarh poenima.

Japanom vlada Shogun, a on je ko god od velikih gospodara drži Kyoto, i njemu se klanjaju na vernost svi ostali Daimyō feudalni gospodari. Mudrom politikom možete naterati svoje suparnike da počine Seppuku kako bi oni zadržali svoju čast, ali i vama uklonili konkurenciju.

Tu su i Mandžurci, kojima vladaju oblasni ratni gospodari i koje takođe možete, ukoliko ste dovaljno vojnički jaki, da okupite u jednu silu koja će vam pomoći u borbi.

Sve ovo i još puno, puno drugih novina stiže u Mandate of Heaven DLC za EU IV.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!