Gadgets

Najavljen Geforce GTX 1080Ti!

Nvidia je iskoristila Game developers conference koji se održava trenutno u San Francisku kako bi zvanično najavila svoju GeForce GTX 1080 Ti grafičku karticu koja će izgleda biti najjači GeForce do sada jer po nekim prvim najavama može da nadmaši čak i TitanX baziranog na Pascal arhitekturi!

Najavljeni 1080Ti je jako sličan TitanX karticama i ima 3584 CUDA jezgara, 224 jedinice za teksture i 12 milijardi tranzistora. S druge strane ima samo 88 umesto 96 ROP (Raster Operations Pipeline) jedinica što u praksi znači da je isključen jedan memorijski čip. Dolazimo do toga da će GeForce 1080Ti dolaziti sa 11GB GDDR5X memorije umesto 12GB koliko ima TitanX. Iako sama cifra deluje jako čudno za sve koji smo navikli da memorija bude neki stepen broja dva suštinski je jako logična s obzirom da se radi o malo oslabljenom Titanu. Takođe video memorija koristi 352-bitnu magistralu dok je kod Titana ona bila 384-bitna.

Za više informacija o tehničkim mogućnostima i ceni kliknite na link OVDE. Očekujemo ATI odgovor!

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top