Nintendo Switch

Nintendo Switch – “sejvovi” neće moći da se prebacuju sa uređaja

Jedna potpuno neočekivana informacija je juče uzburkala gejming internet i potpuno zbunila vlasnike Nintendo Switch konzola. Naime, sve sačuvane pozicije u vašim igrama se čuvaju na internoj memoriji Nintendo Switch konzole (koja je “velika” samo 32GB) i neće postojati zvanični način da ih lako i efikasno prebacite sa jednog na drugi Switch uređaj, ili da jednostavno napravite njihov backup.

Nije previše jasno zašto je Nintendo napravio ovakvu odluku o koja je njihova svrha, ali je ovo sasvim sigurno razbesnelo vlasnike konzola, jer sada ukoliko vam se desi  da slučajno izbrišete sejv fajl, fizički oštetite memoriju, izgubite vaš Switch ili prosto želite da nastavite sa igranjem na recimo konzoli prijatelja, to trenutno neće biti moguće. Ne postoji čak ni cloud sistem, gde bi se vaše sačuvane informacije čuvale na internetu.

Nintendovi prethodni uređaji, Wii U i 3DS, imaju mogućnost prebacivanja sejvova, tako da je ovo prvi ovakav iskorak u tom pravcu. Jedino što nam pada na pamet je da Nintendo ne želi da igrači imaju slobodan pristup internoj memoriji, kao neku vrstu mere protiv piraterije.

Portal Kotaku je pitao ljude iz Nintenda da li je ovo zaista istina, i oni su to potvrdili rečima da je “u ovom trenutku, zaista nemoguće prebaciti fajlove sa jednog Switcha na drugi”.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top