Vesti

Nintendo Switch u napadu hemijskim oružjem

Za sve one koji nisu osetili smrad kineske plastike na sveže otvorenim proizvodima sa Dalekog istoka, ili imaju fetiš prema glatkim površinama polimera, donosimo najnovije vesti – PLASTIKA JE RUŽNOG UKUSA!

Šalu na stranu, Nintendo Switch izlazi za nekoliko sati, a najnovija lavina uzbuđenja je vezana za ukus kertridža njegovih igara (ovih sićušnih stvarčica). Naime, odvratnog su ukusa. Zaista odvratnog, jer su premazani hemijskim jedinjenjem Denatonijum Benzoat koje ima specifičnu namenu da odbija svojim ukusom.

Pomenuta supstanca se koristi u mnogo repelenata ili lakova za odvikavanje od grickanja noktiju, a Nintendo je odlučio da zbog veličine kertridža nije dovoljno samo verbalno upozorenje da može da blokira vaše disajne puteve, već koriste i ovaj način zaštite koji bi trebao da zaštiti njihove najmlađe fanove ili njihovu decu od gušenja.

Ako biste zaista liznuli kertridž premazan ovim zaštitnim slojem, veoma brzo biste osetili “ujed” ekstremno gorke hemijske supstance koja je neverovatno odbojna ljudima čak i u jako malim količinama. Denatonijum je bezopasan i pored svog gorkog i nepodnošljivog ukusa tako da pravog razloga za brigu korisnici nemaju.

Tu je naravno i gomila ljudi koji sada ližu ovaj produkt samo da bi proverili tvrdnje ali to je već njihov izbor.

Obično su tu šale kako “nama na Balkanu” takva uputstva nisu potrebna, ali od ove vrste viška ne boli glava, tako da Nintendo može da dobije samo pohvale za svoj obazrivi pristup.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top