Vesti

Oculus Rift je značajno pojeftinio

oculus rift

Oculus, kompanija iza koje stoji Facebook, oboria je cenu  Oculus Rift paketa sa kontrolerima.

Prošlu godinu je obeležila ekspanzija VR hardvera i igara koje su ispratile ovu novu tehnologiju. Nekoliko VR rešenja trenutno prednjači, a najpovoljnij je Sony Playstation VR. Da bi se približili konkurentu u ceni, Oculus je odlučio da spusti cenu paketa Oculus Rifta sa 800 na 600 dolara.

Iako je to i dalje velika cena, iznos je značajno umanjen, tako da je sad razlika između konkurenata samo 100 dolara. U Oculusu se nadaju da će potrošači prepoznati njihov kvalitet, te da im još 100 dolara neće predstavljati problem.

VR set je ipak i dalje prilično velika investicija,  s obzirom na to da vam je potreban i prilično jak kompjuter koji će se preznojavati dok obrađuje sve podatke. Pomenimo još da HTC Vive i dalje košta 800 dolara. Sada je na njima pritisak da koriguju cenu ako žele da ostanu u trci. S obzirom na informacije da HTC Vive duplo bolje prolazi od Oculusa kad je globalna prodaja u pitanju, jasno je zašto se pribego sniženju.

Kao i sa svakom novom tehnologijom, i VR prolazi dečje bolesti pa ne čudi što su potrošači još uvek oprezni. Svi čekaju da se tehnologija usavrši i usput pojeftini. Do tada će pristići i kvalitetnije igre kojih za sada i nema previše.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top