PLAY! ; PLAY! Zine

PlayerUnknown’s Battlegrounds zaradio milione kroz Steam Early Access

Pucačina u koju krećete bez ikakvog oružja i samo jedan može da preživi ima očigledno ogroman broj fanova.

Koliko tačno? Dovoljno je reći da je PlayerUnknown’s Battlegrounds zaradio preko 11 miliona dolara kroz Steam Early Access za samo tri dana!

Ova igra neobično dugačkog naziva je u zatvorenoj beti već duže vremena i za to vreme je dobila mnogo fanova. Popularizaciji igre doprineli su prenosi na Twitchu, pa je tako Battlegrounds jedna od pet najgledanijih igara.

Igra je postala dostupna kroz Steam Early Access 24. marta i do sada je zaradila 11 miliona dolara i dobila preko 67.000 aktivnih igrača. I šta je ove hiljade ljudi privuklo?

Zamislite da igrate Counter Strike ali tako da krećete bez ikakve opreme na prostoru od 8 kilometara kvadratnih. Tamo vas čeka 63 protivnika a svi imate isti cilj da ostanete jedini na nogama.

Na mapi je rasuta oprema i oružje, a na vama je da uspete da se opremite i onda otpremite ostale na onaj svet. Igra je nastala od strane Brendana Grina,poznatijeg kao PlayerUnknown, koji je stvorio Battle Royale mod za Arma 2.

Inače, termin Battle Royal potiče od japanskog romana po kome je snimljen istoimeni film o distopijskom Japanu u kome vlada bira odeljenje učenika i tera ih da se ubijaju radi zabave širokih narodnih masa. Dakle nešto kao Igre gladi samo brutalnije.

Naš Gaming Podcast

Facebook:

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!