PLAY! ; PLAY! Zine

Poljska prodavnica otkrila izlazak Red Dead Redemption 2?

Kaubojski GTA nam stiže na jesen, a Poljaci već znaju kada tačno!

Kao što to postaje tradicija, datumi igara se više ne promovišu putem zvaničnih kanala već kroz takozvane “leakove” gde sasvim “slučajno” neki opskurni sajt ili YouTube kanal dobiju informaciju koju treba proslediti gladnim novinarima i širokim narodnim masama. 

Nešto slično se dogodilo i ovog puta, mada u blažoj varijanti. Iako smo znali da će se igra pojaviti na jesen, sada znamo i tačan datum zahvaljujući poljskoj prodavnici Media Markt. Nekako čisto sumnjamo da im se datum javio nakon gledanja u pasulj ili magistrale izvađene iz 486-ice. Pre će biti da je neko rekao da puste to, da se zabave ljudi.

 

Kao što vitite igru možete prednaručiti za samo 259 zlotam, a dobićete je 3. oktobra, možda… Kompletnu priču su istraživali novinari poljskog sajta CD Action, a informacije su kontradiktorne. Prvobitno su dobili potvrdu da je datum dobijen direktno od distributera, ali onda kreće zabava.

Nakon što je izašla vest, datum je promenjen u 31.12.2017. godine, da bi nakon toga stiglo izvinjenje da nemaju tačan datum izlaska. Naime, oktobar je pogrešno unela osoba zadužena za upisivanje opisa proizvoda. Sad jedva čekamo da vidimo zvanični datum, kako bi znali koja od ove dve izjave je bezočna laž.

 

U međuvremenu, PC igrači su organizovali peticiju u kojoj traže da se uradi verzija za njihovu platformu, s obzirom da je prethodni deo bio konzolna ekskluziva. Sve i da se računarcima izađe u susret, teško da bi igru dobili pre narednog proleća ili čak leta. Podsetite se kako je izgledao trejler koji je zagrejao krv u žilava najvećih fanova:

Za sve informacije o jednoj od najočekivanijih igara ove godine budite uz Play!Zine.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!