PLAY! ; PLAY! Zine

Poznat datum izlaska za Outlast 2

Hit survival horror igra iz 2013. godine, Outlast, uskoro će dobiti nastavak, koji je najavljen praktično odmah nakon izlaska keca, ali smo prve ozbiljnije slike, snimke i informacije iz igre saznali tek prošle godine na e3 sajmu.

Iako je prvobitno najavljen za jesen 2016. godine, zbog poteškoća u razvoju, izlazak igre je prolongiran za prvi kvartal ove godine. Ipak, na kraju će ipak biti drugi kvartal, jer smo danas saznali datum izlaska igre, koji možete i sami videti na tvitu developera Red Barrels ispod:

Iako nije bio baš po volji svih ljubitelja prefinjenih survival horror igara, pre svega zato što se previše oslanja na klasične “štrecalice”, ne može se poreći da je igra postala brzo hit i da je donela mnoge neprespavane noći prepune užasa. Nastavak će nam doneti sličan gejmplej, naš heroj neće moći da se bije osim u unapred skriptovanim sekvencama, ali ćemo moći kao pravi junak da se sakrije gde god nađe dobro mesto. I ovoga puta ste u ulozi novinara istražitelja, ali će to sada biti lik pod imenom Blejk Langerman i sama priča će imati malo do nikakvih dodira sa onom iz prve igre.

Šteta što izlati aprila, pošto to u teoriji znači manje vremena za igranje, jer dani su duži, a noći kraće – ko još igra dobar horor dok ne padne potpuni mrak i svi legnu da spavaju?

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!