PLAY! ; PLAY! Zine

Sega se širi na Istočnu Evropu

Nakon dolaska Ubisofta u Srbiju, unapred se radujemo svim vestima u kojima neko otvara/kupuje studija u našem regionu. Ko zna možda smo mi sledeći!

Bugari su slavili celu noć jer je Sega Europe kupila Crytek Black Sea i dodala ovaj studio u Creative Assembly tim. Studio se nalazi u Sofiji, a dobio je i novo ime – Creative Assembly Sofia. Na ovaj način globalni Creative Assembly tim sada broji preko 500 ljudi.

Crytek Black Sea je osnovan 2008. godine nakon što je Crytek kupio Black Sea Studios (Worldshift). Ovaj studio je razvijao Crytekovu F2P MOBA igru sve do zatvaranja u decembru prošle godine. Finansije su u mnogo uticale na ovu odluku Cryteka, što je iskoristila Sega, iako je jedno vreme studio pokušao da ide samostalnom rutom.

“Akvizicija Crytek Black Sea unapređuje Sega Europe razvojne sposobnosti. Studio će biti od velike koristi s obzirom na veliki broj još uvek neobjavljenih naslova koji su u razvoju.” Jedna od igara koje su svakako objavljene je Halo Wars 2 na kojoj je Creative Assembly poslednje radio.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!