PLAY! ; PLAY! Zine

Švarceneger se oprostio od uloge Terminatora

Ko bi rekao da godine neće biti presudne za konačni oproštaj od Švarcenegerovog Terminatora već užasni reboot?

Pre godinu dana Švarcenger je izjvaio da će se Terminator Genisys 2 ipak snimati uprkos užasnim ocenama kritike i prilično depresivnim rezultatom u bioskopima. Film je apsolutno podbacio na američkom tržištu, ali ga je plamaže spasio ostatak sveta, a pre svega Kina. Iz nekog razloga u Kini se i dalje lože na robota iz budućnosti, bez obzira koliko je veliko smeće u pitanju. Nakon što su se malo zamislili, čelnici Paramounta su odlučili da odustanu od Terminator franšize i zahvale se na saradnji Emiliji Klark i Arnoldu Švarcenegeru.

Još uvek postoji šansa da će film ugledati svetlost dana ukoliko ga preuzme neki nezavisni studio, ali šanse za to su astronomski male s obzirom na  finansijski efekat poslednjeg filma. Iako Terminator franšiza ima potencijala i bez dedice Arnolda (70), nakon nekoliko razočaravajućih izdanja, jasno je da ne postoji vizija da se napravi kvalitetan film, koji uopšte nije jefin za pravljenje.

Paramount nema prava na Terminator licencu, ona pripada Skydance Picturesu, a ta prava se vraćaju Džejmsu Kameronu 2019. To predstvlja simboliku, jer će tada biti jubilej – 35 godina od izlaska prvog dela (1984). Kameron se nada da će tada kao vlasnik licence moći da obnovi franšizu iz uloge producenta, dok bi reditelj bio Tim Miler (Deadpool). Kameron je dobar u pravljenju nastavaka (Aliens, Termintator 2) tako da ostaje nada da ćemo u budućnosti dobiti doslednog naslednika Švarcenegerovog robota.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!