PLAY! ; PLAY! Zine

Tale of Ronin – samurajski rpg

Iznenađujuće je koliko malo ima RPG settinga sa tradicionalnim Samurajima, kako što se tiče stonih rpg igara, tako i onih računarskih. Nedavno je izašao Nioh koji ima u glavnoj ulozi Samuraja, ali to je ipak pre svega akciona avantura sa lajt rpg elementima.

Studio Dead Mage nam je ovih dana predstavio igru Tale of Ronin, visoko stilizovani potezni RPG, gde je igrač u ulozi Ronina. Kako kažu autori, igra će imati snažan fokus na ljudskoj, emotivnoj strani samuraja, u dinamičnom svetu gde vaše odluke nose težinu, svetu rata i mira, prijateljstva i izdaje, poverenja i osvete.

Autori obećavaju otvoren svet, na finoj ivici između stvarnog i fantazijskog, u kome možete ispričati vašu ličnu priču sa Sekai sistemom – vi i kada umrete, svet nastavlja da živi i kada krenete da igrate novog Ronina, igraćete u tom istom svetu onakvom kakav je ostavljen. Borbe su potezne i fokusirane na veštine baratanja katanom, ali nam još ostaje da vidimo kako je taj sistem tačno rešen.

Ono što ovu igru definitivno izdvaja jeste zaista jedinstven vizuelni stil, koji inspiraciju crpi iz tradicionalne Sumi-e umetničke tehnike sa Dalekog istoka.

Nama igra deluje veoma obećavajuće, i nastavićemo da pratimo njen razvoj, a debi trejler za igru možete videti ispod:

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!