PLAY! ; PLAY! Zine

The Witcher serijal dominira sa zaradom!

Poljski studio CD Project pohvalio se sjajnom zaradom od The Witcher serijala koja se meri desetinama miliona evra.

Poljaci su verovatno još uvek mamurni nakon objavljivanja brojki. Ne krivimo ih, da mi imamo trilogiju igre koja se prodala u preko 25 miliona primeraka nalazili bi se u nekom jarku mumlajući nerazgovetno. Ukupna zarada od izlaska The Witcher 3 igre pre dve godine, sa ekspanzijama, dostigla je 250 miliona evra!

Pjotr Nilubovič, potpredsednik zadužen za finansije u CD Projectu, objasnio je otkud tolike pare i šta će raditi sa njima:

“Da postoji jako tržište za The Witcher igru potvrdio je komercijalni Blood and Wine ekspanzije koja je obljavljena u maju prošle godine. Sjajni finansijski rezultati u poslednje dve godine omogućili su da se okrenemo novim ambicioznim projektima. Trenutno smo fokusirani na Cyberpunk 2077 i GWENT: The Witcher Card Game.”

Ne sumnjamo da će i Cyberpunk 2077 biti temeljno urađena igra poput The Witchera 3 (svi ćemo se praviti da prvi Veštac nije bio festival bagova dok nije izašla unapređena verzija). Ostaje nam samo da kupujemo njihove igre i dajemo im razlog da se valjaju u milijardama zlota.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!