PLAY! ; PLAY! Zine

Cities: Skylines stigao i na Xbox One

Proslavljena upravljačka simulacija, Cities: Skylines je od danas dostupna i za korisnike Xbox One konzola. U pitanju je igra koja je 2015. godine izašla isključivo za PC, ali izdavač Paradox Interactive je rešio da ne stane tu, već je razvoj ovog city buildera dao u ruke Tantalus Media timu, koji već godinama unazad prilično uspešno razvija igre za konzole.

Ako niste imali prilike da se susretnete sa ovom igrom ranije (pogotovo ako ste konzolni vlasnik), ovo je trenutno najbolja simulacija upravljanja jednim gradom i svim njegovim potrebama koje iziskuje. Naravno, najveći razlog zašto strategije (bilo to RTS ili upravljačke simulacije) nisu stizale na konzole je kontrolni sistem. On je tradicionalno dosta detaljan, te iziskuje i veliki broj mapiranih komandi na tastaturi, kao i jednostavnije upravljanje mišem, radi lakšeg pregleda čitave situacije kojom morate da se bavite.

Kako će sve ovo izgledati na konzoli, ostaje nam da vidimo, ali osim nekog početnog navikivanja, verujemo da ovaj port može da otvori vrata celom ovom popularnom žanru. Razlog više da budemo prilično sigurni u ovo je što, korisnici koji imaju igru na PC-u su već prijavljivali da mogu sasvim korektno da igraju Skylines i preko svog Steam kontrolera, kao i preko Xbox džojpeda. Pogledajte trailer ispod pa razmislite da li je vreme da nabavite neku strategiju za vaš Xbox One i upustite se u totalno drugačiju vrstu izazova.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!