PLAY! ; PLAY! Zine

Internet zamrzeo Gearbox nakon partnerstva sa G2A

Kompanija Gearbox je široj igračkoj publici verovatno najpoznatija po serijalu Borderlands, a ovih dana treba da izda igru Bulletstorm: Full Clip Edition, remasterovano izdnje igre Bulletstorm iz 2011. godine čiji su izdavači bili i tada, a koja je delo studija People Can Fly.

Ipak, iako su mnogi srećni zbog izlaska ove igre, poslednjih dana je širom interneta izbila kontroverza zbog njihovog sklapanja ekskluzivnog partnerstva sa kompanijom g2a, koja važi za jednu od najozloglašenijih platformi za prodaju ključeva video igara. Partnerstvo daje kompaniji g2a ekskluzivno pravo za distribuciju kolekcionarskih izdanja igre.

Mržnja u gejming zajedinici prema kompaniji g2a dolazi od toga što su mnogi manji developeri praktično propali zbog izuzetno lošeg sistema ovog sajta koji nema mere da na adekvatan način proveri legitimnost svi prodavača na njihovom sajtu. Tako je g2a ubrzo postala Meka za razne mutne likove koji prodaju ukradene kodove ili pak igre kupljene prevarama sa kreditnim karticama.

Najglasniji u kritikama je popularna Youtube i gejming persona, Džon “TotalBiscuit” Bejn, koji je rekao da neće više pokrivati njihove igre svojim recenzijama i klipovima, ali su se ogromni threadovi protiv kompanije pojavili i na Redditu i drugim velikim internacionalnim forumima.

Ipak, i pored velikih rupa u sistemu ove kompanije, mnogi gejmeri joj se i daje okreću jer nudi veoma povoljne cene za kodove video igara, a takođe kompanija je sponzor mnogim velikim esport organizacijama i jutjuberima, koji prosto ne mogu da odbiju njihove velike sponzorske ponude.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!