PLAY! ; PLAY! Zine

NieR: Automata prodata u preko milion primeraka

Prošlo je oko mesec dana od izlaska igre na PlayStation 4 i svega par nedelja od kada se pojavila na Steamu, ali je igra NieR: Automata već postala ogroman komercijalni uspeh za PlatinumGames i Square Enix, jer je juče potvrđeno da je prodata u preko milion primeraka.

Ovo su zvanične informacije koje su juče stigle iz Square Enixa, dok je istovremeno Yoko Taro, idejni tvorac i kreator igre i celog serijala, u suzama prokomentarisao ovo na Tviteru i zahvalio se svim fanovima.

Igra je naravno najbolje prošla na PlayStatinon 4,  gde je prodato oko 800 000 primeraka i mnogi su jedno vreme na igru čak gledali kao na PS4 ekskluzivu, pogotovo nakon izlaska pomalo nesrećnog porta igre. Ipak, poslednji podaci na SteamSpy pokazuju da je na Steamu trenutno oko 220 000 vlasnika igre, što znači da je igra dospela i do široke PC publike. PlatinumGames je u međuvremenu odgovorio sa par zakrpi koje su sredile loše performanse i neke druge probleme, tako da je sada igra u sjajnom stanju na svim platformama.

Play!Zine recenziju Nier: Automata možete pročitati u aprilskom broju časopisa, koji možete besplatno preuzeti na OVOM LINKU.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!