PC

Od autora Legend of Grimrock stiže Druidstone

Ljubitelji dungeon crawler igara vrlo dobro znaju da je u ovim sušnim vremenima za taj žanr Legend of Grimrock serijal zlatno izvorište.

Upravo ljudi koji stoje iza Grimrocka, studio Almost Human, nam sada predstavlja njihov novi projekat, igru čije je puno ime Druidstone: The Secret of the Menhir Forest. Takođe je u pitanju RPG igra, ali ovoga puta nije “puzanje kroz tamnicu” žanr, već dobri stari potezni rpg u otvorenom svetu sa roguelike elementima.

Priča igre je smeštena u naslovnoj lokaciji, Menhir šumi, u kojoj žive mističnu Druidi kojima je znana moć reinkarnacije. Svaki put kada umru, neka čudna sila vrati njihov duh iz velikog ništavila pravo nazad u obnovljeno telo.

Igra poseduje generički proceduralne lokacije šume koje su sjajno ukomponovane u temu reinkarnacije, i to tako što svaki put kada umrete i sam svet se malo promeni, čime je generička proceduralnost lokacija objašnjena samom postavkom igre. Pored velikog broja monstruma, boss borbi, tamnica za istraživanje i tajnih lokacija, igra će posedovati i veliki broj zanimljivih NPC-ova i bogate elemenate priče.

Autori kažu da ne žele da igra bude samo bezlični rpg sa nasumičnim borbama, već žele i da ispričaju zaista bogatu priču i prikažu zanimljiv svet koji će privući igrače. Inspiraciju su našli u prastarim evropskim Druidima i njihovoj vezi sa prirodom, što je glavna tema koju će želeti da istraže kroz igru.

Rad na igri je krenuo na jesen prošle godine i dug je put do završetka, očekuje se da će se igra pojaviti negde tokom naredne godine. Ispod možete videti prve skrinšotove iz igre, a ceo blog pročitajte na ovom linku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top