PLAY! ; PLAY! Zine

Učenik napravio malware koji vas tera da pređete Anime igru da bi otišao

Jedan južnokorejski učenik je ovih dana iz dosade napravio takozvani ransomeware, tip malicioznog softvera koji vas tera da platite kreatoru novac kako bi oslobodio vaš računar. Ovi programi su veoma ozbiljan problem i prema podacima FBI, godišnje od žrtava se preko njih uzme nekoliko miliona dolara. Ali njegov programčić je bio veoma specifičan i u suštini nije imao zlu nameru.

Naime, on od vas nije tražio novac, već morate da ostvarite skor od 200 000 000 na Lunatic levelu u igri  TH12, nazvanoj tako po hit japanskoj igri Touhou Seirensen iz 2009. godine. Naravno, postići ovo je neverovatno teško, ali i ostvarivo ukoliko se nenormalno puno potrudite.

U razgovoru za Kotaku, ovaj učenik je rekao da je to napravio kao šalu i podelio to na GitHub kako bi se pohvalio, ali kada se sutradan probudio uvideo je da je vrag odneo šalu jer se gomila ljudi zarazila njime i ne može da pređe igru, pa je brže bolje napravio “lek” koji je uklanjao ovaj malwere i podelio ga uz izvinjenje.

Priznao je da se i sam više puta slučajno zarazio dok je pravio program, ali i to da nije siguran da bi uspeo da napravi skor koji je postavio kao zahtev.

Kako izgleda napraviti skor od preko 200 000 000, možete videti ispod:

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!