PLAY! ; PLAY! Zine

Activision Blizzard zaradio 1,73 milijarde dolara u prvom kvartalu 2017. godine

Kompanija Activision Blizzard objavila je danas zvanične podatke o poslovanju kada je u pitanju prvi kvartal ove godine, odnosno period januar-mart, i na osnovu dostupnih podataka oboren je veliki broj dosadašnjih rekorda.

Pre svega, Activision Blizzard je u ovom periodu imao prihode od 1,73 milijarde dolara, što su najveći kvartalni prihodi u istoriji ove kompanije i za 19% više u odnosu na isti period prošle godine, kada su prihodi bili 1,39 milijardi.

Activision Blizzard je u ovom periodu imao rekordan broj od 431 milion aktivnih igrača, od toga svakako najviše firma King koju je AB kupio krajem 2015. godine za skoro 6 milijardi dolara, a koja je najpoznatija po ultra popularnoj mobilnoj igri Candy Crush Saga, koju na mesečnom nivou igra preko 340 miliona igrača.

Sam Blizzard je imao 41 milion aktivnih igrača, što je takođe najveći broj aktivnih igrača u istoriji kompanije. Najveću zaslugu tome imaju Hearthstone, koji je u prošlom mesecu prešao 70 miliona igrača, ali i Overwatch koji je nedavno prešao brojku od 30 miliona prodatih kopija i u međuvremnu dostigao cifru od milijardu dolara zarade, što je Activision Blizzardu osma igra koja je prešla taj magični broj.

Sve ostale detalje iz ovog kvartalnog izveštaja možete pronaći na ovom linku.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!