PLAY! ; PLAY! Zine

Esports kao predmet na univerzitetu

Pod utiskom popularnosti Skyrima, odsek za engleski jezik Rajs univerziteta pokrenuo je još 2012. godine kurs nazvan: “Skandinavski Svetovi Fantazije: Stare Nordijske Sage i Skajrim”(Scandinavian Fantasy Worlds: Old Norse Sagas and Skyrim), čiji je cilj da upozna studente sa psihološkim konceptom i pokretačkom silom u kulturi jednog gejmera. Danas, univerzitet sa sedištem u Velikoj Britaniji izjavio je kako planira da uvede smer čiji je fokus usmeren ka esports industriji.

Smer će zvanično krenuti sa radom u septembru 2018. godine na Stafordšir univerzitetu, i studentima će pružiti obuku iz domena biznis i običnih kompjuterskih igara, sa akcentom na veštine koje su u povećanoj potražnji za sve mlađe od 35 godina.

“Preko 73% zaposlenih u esport industriji su mlađi od 35 godina i njihove veštine su konstantno tražene”, izjavila je Rejčel Govers, dekan univerziteta zadužen za upis novih studenata.”Kompanije su u stalnoj potrazi za ljudima sa jakim razumevanjem i smislom za preduzetničku i tehnološku industriju”. Sam smer se fokusira na biznis i kulturu esportova, od razvoja timova, zajednica i navijačkih baza do održavanja masovnih esport događaja.

Svi studenti koji budu pohađali ovaj smer će imati prilike da posete veće esport arene i događaje, dok za kompetitivne igrače postoji specijalna mogućnost stipendiranja.

Kako bi se vama svidelo da pohađate nastavu baziranu kompletno na video igrama?

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!