PLAY! ; PLAY! Zine

Far Cry 5 će možda biti špageti vestern FPS

Nema sumnje da Ubisoft voli da menja okruženja igara kada je u pitanja Far Cry serijal. Od rajskih ostrva, preko afričkih savana i vrhova Nepala, stigli smo čak i do Evrope 10000 godina pre nove ere. Sada, radimo fast forward i kočimo u Americi, divljem zapadu, jednom tako retkom žanru u kome se na prste jedne (ili ajde dve) ruke mogu nabrojati kvalitetne vestern igre.

Far Cry 5 će po svemu sudeći biti smešten upravo tamo, i po žanru će biti FPS western. To za sada nije zvanična informacija , ali pošto je jedna ekipa snimala live action trailer za nenajavljenu igru sa takvom tematikom, a producent je bio Džef Giljot (čovek koji je radio na nekoliko pređašnjih Ubi igara),  vrlo je verovatno da je u pitanju baš novi Far Cry. Igra bi trebalo po tim istim informacijama da se pojavi negde u septembru. Trejler je snimam kod jedne stare crkve u prerijama Montane, idealna lokacija za vestern, a Montana je i bila navedena kao jedna od lokacija budućih UbiSoft igara.

Pored toga, jedno od pitanja koje je Ubi postavio svojim korisnicma tamo negde 2015. godine je bilo upravo vezano za setting novog FarCry naslova. Jedan od ponuđenih odgovora je naravno bio, špageti vestern smešten u Americi 19. veka. Mislimo da je to dovoljno dokaza da možemo sa 99% sigurnosti da kažemo da je u pitanju Far Cry 5, ali još jednom, ostaje nam da čekamo E3 2017 i čujemo i zvaničnu najavu od strane Ubisofta.

 • TinyTauren

  Možda nas ovaj put Ubi lepo iznenadi. Interesantan odabir žanra i setinga za novu igru ;)
  Jeste da su dosadni više koliko štancuju jedne te iste naslove, ali eto bar menjaju okruženja XD
  Nadam se da će biti par upola interesantna kao FC3 i ne tako “prazna” kao noviji Assassins naslovi!

  Dal će Ubisoft BG imati udela u razvoju? Bilo bi lepo kada bi saznali? Možda obaviti neki intervju sa njima, sada kada su tu, perhaps? ;)

  Razlog više da im svratite u posetu? Eto ideje….

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!