PLAY! ; PLAY! Zine

Filmovi autora Distrkit 9 stižu na Steam

Nil Blumkamp(Neil Blomkamp), režiser filmova Distrikt 9, Elizijum i Čapi(Chappie) je izjavio kako će početi sa distribucijom kratkometražnih eksperimentalnih filmova na onlajn gejming platformu Steam pod okriljem Oats studija. Ti filmovi neće biti ekskluziva na Steam platformi. Nil je nedavno naveo kako će se filmovi naći i na Jutjubu, i da će većina biti besplatna, dok će se neki na Steamu naplaćivati čisto kako bi se utvrdilo kako takav ekosistem utiče na filmove.

Prethodnog meseca, Nil je upitao svoje pratioce na tviteru da li bi ljudi gledali eksperimentalne kratkometražne filmove koje bi prodavao na Steamu kao potencijalne dugometražne. Ko se bude rešio da kupi neki od filmova dobiće još neke pogodnosti, koje su čisto tehničke prirode(3D aseti, koncept art i još ponešto).

Već postoji par klipova na jutjub kanalu Oats studija, od kojih su neki već prisutni javnosti od prošle godine. Iako za sada nije poznat datum izlaska prvog filma sa nestrpljenjem očekujemo kako će se dalje razvijati ovaj poduhvat.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!