PC

Half-Life 2 stiže u VR!

Neki od vas se možda sećaju HLVR moda iz 2013. godine, koji je u to vreme bio zaista ispred svih kada je VR tehnologija u pitanju, pogotovo kada imamo u vidu da su prve “ozbiljne” VR igre krenule da se pojavljuju tek prošle godine. Mod je nudio razne napredne mogućnosti za igranje u VR okruženju, ali je ubrzo izgubio podršku i pao u zasenak.

Danas ekipa koja stoji iza ovog moda najavljuje novi Half-Life 2 projekat u vrituelnoj realnosti, Half-Life 2 VR. Oni će iskoristi ono što su razvili sa starim modom, ali će to biti samo baza za mnogo, mnogo veći projekat, koji uključuje punu podršku za Oculus Rift i HTC Vive, podršku za motion controller, ali i celokupnu remasterizaciju same igre.

To znači osveženi efekti, teksture i animacije, HDR osvetljenje, realistične interakcije oružja i korisnički interfejs izgrađen iz korena, prilagođen igranju u VR okruženju.

Posebno je impresivan deo oko realistične interakcije oružja, jer se tim potrudio da za svako oružje u igri napravi poseban set akcija koje ćete morati da odradite vašim kontrolerima, što ima za cilj realizam u igranju, ali je zahtevalo veliki broj novih animacija i mehanika. Recimo, kada punite vaš revolver, moraćete da uradite sve što je potrebno i u stvarnom životu (otvorite, “istresete” burence, stavite municiju, zatvorite i “nategnete” okidač, a ne samo da kliknete na jedno dugme.

Mod će biti potpuno besplatan, i od igrača će zahtevati jedino da imaju na Steamu Half-Life 2. Ekipa iza moda je već pokrenula Steam Greenlight za ovaj projekat, pa ukoliko želite da ga vidite ostvarenog, pratite ovaj link i pružite im podršku! Pored HL2, planiraju da u dogledno vreme ubace VR i u  Half-Life Episode 1 i 2.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top