PLAY! ; PLAY! Zine

Novi Dragon Quest XI PS4 skrinšotovi

Dragon Quest po nekim merilima veoma malo zaostaje za Final Fantasy serijalom. Pre svega po broju glavnih igara i popularnosti na zapadu, ali ne i kvalitetu.

Square Enix je vlasnik obe franšize, pa se postavlja pitanje zašto i Dragon Quest nije RPG gigant van Japana? Potencijalnih razloga je nekoliko. Nije uloženo dovoljno truda u lokalizaciju na vreme, a sam izgled i dizajn likova podsećaju na crtani film. To na prvi pogled može odbiti starije igrače, iako je za likove zadužen Akira Toriyama, poznat po Dragon Ballu.

Ipak, Square Enix ne odustaje. Skoro je izašla verzija sporednog naslova Dragon Quest Heroes II na engleskom, a krajem prošle i početkom ove godine su lokalizovani Dragon Quest VII i Dragon Quest VIII za 3DS. Iz tog razloga, publika koja ne zna japanski verovatno ima dosta dobre šanse da igra i najnoviji deo serijala, Dragon Quest XI.

U Japanu izlazi 29. jula za PS4 i 3DS, a planirana je i Switch verzija. Dragon Quest XI je u 3DS izdanju naravno drugačiji, tokom igranja je prikaz na gornjem ekranu 3D a na donjem 2D! Dok potencijalna lokalizacija ne bude spremna, 3DS će biti sve manje i manje relevantan pa je pitanje kakav bi uspeh ostvarila verzija za zapadno tržište. Nadamo se Dragon Questu XI na engleskom makar na druge dve platforme.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!