Vesti

Poslednji pisac Half-life naslova napustio Valve

Jedna od najiščekivanijih igara u istoriji industrije, Half Life 3, i dalje nema poznat status, ali svaka informacija vezana za Valve i potencijalni razvoj ovog naslova se raščlanjava na sitne delove i posle analazira kao eventualno otkriće koje bi vodilo sada već čuvenom “Half Life 3 confirmed” fazonu. Ovoga puta, te vesti ne idu u nekom pozitivnom smeru, ali opet sa druge strane – ne moraju da znače apsolutno ništa.

Chet Faliszek je pisac koje je radio na obe Half-Life 2 epizode, obe Portal igre i oba Left 4 Dead naslova. On je prethodne nedelje napustio kompaniju posle 12 godina rada u njoj. Pored toga, imao je zaduženja vezana za Counter-Strike: Global Offensive i Dotu 2. Jedan je od pisaca koji je  ostavio veliki pečat na praktično svim igrama koje je ovaj gigant objavio u tom periodu.

Međutim, ono što dodatno baca senku na čitavu situaciju u kompaniji je činjenica da on nije jedini pisac koji je napustio Valve u periodu od poslednjih godinu i po dana. Erik Wolpaw je napustio firmu u februaru 2017. godine, a Marc Laidlaw, čovek koji je je pisao scenario za oba Half-Life naslova, otišao je u januaru 2016.

Da li ovo stvarno znači da nećemo u skorije vreme videti Half-Life 3, ne možemo da tvrdimo nikako, ali svakako je sigurno da pisci koji su radili na prva dva dela i nakon toga na dodatne  dve epizode više ne rade u Valve-u. Nama ostaje da čekamo.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top