PC

Prikazan Destiny 2 gejmplej, igra stiže na Battle.net!

Sinoć je bila zvanična premijera gejmpleja u Destiny 2, koji ovoga puta neće biti ekskluziva za konzole, već stiže i na PC.

Ovaj info smo znali od ranije, ali ono što smo sinoć po prvi put saznali jeste veoma zanimljva informacija, možda i prekretnica u istoriji industrije video igara – Destiny 2 će se igrati isključivo preko Blizzard aplikacije, odnosno preko onoga što smo do skora znali kao Battle.net.

Tako ćemo po prvi put u istoriji na Battle.netu imati neku igru koju nije napravio Blizzard. Istina, igra na kojoj radi studio Bungie jeste vlasništvo Activision Blizzarda, zajedničke kompanije koju su osnovale ove dve kompanije, ali je ipak prvi korak ka nečemu što će potencijalno voditi ka otvaranju Battle.net platforme ka širem gejmerskom tržištu i pretvaranju iste u nešto poput onoga što je danas Steam.

Ovaj potez, osim jačanja Blizzard aplikacije i približavanja iste i ka onim igračima koji ne igraju Blizzardove igre, takođe ima i dovoljno jaku marketinšku komponentu za sam Destiny 2, jer Blizzard aplikaciju svakodnevno koriste milioni Blizzardovih fanova, i igra će svakako biti mnogo vidljivija tu, gde trenutno ima samo šest Blizzardovih igara, nego na Steamu, gde se utapa u more drugih naslova. Naravno, tu je i činjenica da Activision Blizzard tako preskače posrednika u prodaji u vidu Valvea i Steama.

Ovo su svakako veoma interesantne vesti, i biće zanimljivo pratiti kuda će ova priča voditi u budućnosti. Sa druge strane, ono što će verovatno razočarati PC igrače je činjenica da PC verzija igre neće imati posvećene servere za igru, kao i to da će PC verzija stići tek neko vreme nakon što se pojavi verzija igre za konzole.

Osim informacije o kojoj smo do sada pričali, sinoć je prikazan i prvi gejmplej trejler iz igre, a koji možete i sami videti ispod:

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top