PLAY! ; PLAY! Zine

Veštačka inteligencija upravlja vozilom u video igri

Zabavi nikad kraja u video igrama, ali kada su tu Grand Theft Auto 5 i veštačka inteligencija, zabava dobija sasvim novo značenje. Upoznajte Čarlsa, vozilo kojim upravljaju beskonačne linije koda Python programskog jezika.

Harison Kinsli, programer koji stoji iza ovog poduhvata, je jednostavno hteo da vidi šta auto vođen veštačkom inteligencijom može da postigne u video igri kao što je GTA 5. Nije se razočarao, a nismo ni mi. Čarls je sila sa kojom se ne može raspravljati, on ne oseća bol niti žaljenje i apsolutno je nezaustavljiv, osim naravno ako ne udari u drvo ili stenu, ili sleti u okean. Što se desi na svakih 4-5 minuta, ali samo nakratko, kada ga veštačka inteligencija resetuje lokaciju i vrati ga nazad na ulice.
Trenutno se sve što Čarls radi (i gazi) bazira na frejmu u datom momentu, tačnije vidi isto što i mi vidimo, ali Harison planira da to promeni tako što će mu podariti kratkotrajnu memoriju i sposobnost učenja u narednom periodu. Za sada situacija nije toliko loša zato što on sa lakoćom pretiče druga vozila i ostaje u desnoj traci. Problem predstavljaju raskrsnice i oštre krivine, gde su jedine žrtve pešaci i po koja životinja. Izgleda da Čarls više mari za dobru vožnju nego za život svojih sugrađana.
Sa entuzijazmom se svakog dana vraćamo strimu, koji trenutno broji preko pola miliona pregleda, i pomno pratimo Čarlsa dok juri po puteljcima i proplancima Los Santosa.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!