PC

Wild West Online – MMO na divljem zapadu!

Juče je internetom prohujala slika kauboja koji naslonjen “bleji” na tremu jedne kuće u gradiću divljeg zapada, i čitava gejming zajednica je pomislila da se radi o prvim kadrovima iz najavljenog nastavaka kultne vestern igre Red Dead Redemption 2.

Ipak, ispostavilo se da smo svi bili u krivu, jer je zapravo u pitanju druga igra iz drugog studija. Igra se zove Wild West Online i donosi nam jednu veoma zanimljivu i originalnu ideju, a to je smeštanje MMO igre u svet divljeg zapada.

U razgovoru za PC Gamer, Stefan Bugadž, izvršni direktor kompanije DJ2 koja će se baviti izdavaštvom igre, rekao je puno zanimljivih i obećavajućih informacija o tome šta možemo da očekujemo od ovog naslova.

On ne krije da igra vuče inspiraciju iz Red Dead Redemption i generalno Rockstar igara. Igra će gotovo isključivo biti PvP i glavna karakteristika će biti “Zakon” i sistem reputacije, i to sa koje se vi strane nalazite. Igrači mogu biti šerifi, rendžeri, banditi, lovci na ucene, plaćenici… Ukoliko prekrište zakon, očekujte da će vam glava biti ucenjena i da u zavisnosti od težine zločina, verovatno ugrožen i život.

Ipak, ukoliko spadate u “mirniji” tip igrača, ne morate se igrati “žandara i lopova”. Možete se specijalizovati da budete recimo lovac na zlato ili farmer, da držite kafanu u gradu, budete bankar, ili se bavite nekom drugom profesijom koja je karakteristična za ovaj period i region.

Stefan kaže da  neće biti tipičnog levelovanja i sistema napredovanja kakav se očekuje od MMO igara, već da će igra više biti fokusirana na karaktere i priču, sa jakim narativom iza svega što kao igrač radite u svetu igre.

Iako je igra praktično već gotova, DJ2 ipak planira da krajem ovog meseca izađe sa projektom na Kickstarter, gde će pokušati da prikupe dodatna sredstva kako bi implementirali raznorazne ambiciozne mehanike za koje trenutno nemaju sredstava i ljudstva. Početna tražena suma će biti 400 000 dolara, ali će za neke od najzanimljivijih stvari, kao što je pljačka vozova u pokertu, zainteresovani igrači morati da podrže igru do cifre od milion i šesto hiljada dolara.

Pogledaje ispod prve slike iz igre:

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top