PLAY! ; PLAY! Zine

Xbox propusnica za igre kreće od 1. juna

Pored Live i EA Access pretplata koje već postoje i Xbox igračima nude određene “besplatne” igre, Microsoft je uvideo potrebu za još jednim sličnim servisom. Već je najavljen ranije, a sada imamo informacije da kreće sa radom od početka sledećeg meseca, kao i još detalja.

Prve dve nedelje biće dostupan svima, besplatno, a biblioteka igara na izlasku obuhvataće više od 100 naslova za Xbox 360 i Xbox One. Neki od njih već potvrđenih biće Halo 5: Guardians, Payday 2, NBA 2k16 i LEGO Batman pa ponuda neće biti ograničena samo na naslove koji bi bili zanimljivi manjoj publici.

U pitanju je servis gde će se celokupne igre skidati pa spor internet neće uticati na kvalitet slike i lag, kao što bi bio slučaj da je zasnovan na strimovanju. Svakog meseca, ponuda će biti obogaćena novim izdanjima a pretplatnici će dobiti i popuste na određene Xbox One igre i dodatni sadržaj. Naravno, kada prestanete da plaćate, gubite mogućnost igranja naslova koje ste skinuli ali ačivmenti koje ste osvojili će ostati vezani za nalog.

Cena na mesečnom nivou biće €9.99 odnosno $9.99, u zavisnosti od regije. Xbox Live Gold pretplata neće biti neophodna za ovaj servis i Xbox propusnica za igre biće dostupna samo za Xbox One. Posle nekoliko meseci rada imaćemo jasniju ideju da li će ovo pružati dovoljnu vrednost za novac da bi igrači plaćali još jednu pretplatu, ali za sada zvuči obećavajuće.

Raniji pristup Xbox Live Gold pretplatnicima omogućen je od danas!

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!