PLAY! ; PLAY! Zine

Burne reakcije igrača na gašenje OpenIV alata za modovanje

Prošle nedelje je Take-Two kompanija ugasila OpenIV alat za pravljenje modova, a sada je red na igrače da kažu šta imaju.

Kao rezultat pokrenuta je peticija na sajtu change.org, gde svako može da se upiše, i da svoj glas. Trenutno je peticiju potpisalo 58 000 ljudi, ali broj i dalje raste.

Grand Theft Auto 5 je na Steamu dobio gomilu negativnih ocena od kada se desilo gašenje OpenIV, tako da su skorašnje ocene pretežno negativne (samo 12% pozitivnih od skoro 45 000 u ovom trenutku). Sve ocene su upućene zajedno sa negativnim i pogrdnim komentarima zbog ukidanja OpenIV alata.

Zajednica modera je izjavila kako su sada primorani da se vrate na vanila verziju igre, što je veoma poražavajuće, dodali su još i da će se, uprkos sprovedenim merama, onlajn varanje nastaviti.

Vaš autor je u GTA 5 proveo više vremena i imao više zabave uz različite modove, nego u multiplejeru. Logična je reakcija čitave zajednice i bes je svakako emocija koja preovladava. Slobodno se uputite na change.org i podržite zajednicu.

Ispod možete pogledati video, napravljen uz pomoć OpenIV alata, u kome je predstavljeno njegovo gašenje i smrt modovima. Ljudi u odelima, koji predstavljaju Rockstar i Take-Two, ubijaju Super Maria, Hulka, i uništavaju vozila koja je je omogućio ovaj popularni alat.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!