PC

Diablo 2 slavi 17 godina

“Kako vreme leti, već je noć, moram u krevet!”, kaže Elmer Davež Dušku Dugoušku. Ako pripadate generaciji koja je čekala crtani u sedam na prvom programu RTS-a(kada drugog nije ni bilo), verovatno se sećate kakav je bum u svetu igara napravio Blizzard svojim Diablo serijalom. Prvi deo je bio revolucionaran, a drugi je samo nastavio dobro utabanim putem. Prošlo je tačno sedamnaest godina kako je Diablo 2 izašao. Mnogi za njega tvrde da je to najbolji akcioni RPG ikada stvoren.

Međutim malo se zna da je Diablo trebalo da bude potezni RPG. Glavi dizajner i nekadašnji suvlasnik Blizzard Northa, David Brevik, objašnjava kako je na pola projekta morao da menja osnovnu ideju. Protivio joj se jer nije želeo da Diablo liči na strategije koje su tada izlazile iz Blizzardove kuhinje. Kada su mu odobrili nova finansijska sredstva zbog posla koji je predstojio, jednog petka uveče je prionuo na posao. Imao je brilijantnu ideju. Isprogramirao je da se 20 turnova odigraju u sekundi. Kliknuo da udari neprijatelja, skeleton je pao, a rodio se akcioni RPG kakav sada poznajemo! To je sve bilo gotovo za jedno veče. Nekada ideje koje dođu u trenutku traju celu večnost.

Diablo i dalje predstavlja osnovu svih hack and slash akcionih RPG-a, sa kojim se porede svi drugi. Samo nije jasno zašto je zadnja Diablo 3 ekspanzija, Rise of the Necromancer, izašla 27. juna a nije sačekala godišnjicu svog prethodnika.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top