PLAY! ; PLAY! Zine

Metroid se vraća, najavljene dve nove igre!

Metroid je kultni Nintendo SF serijal koji dugo nije imao novu igru iz glavnog serijala, bilo 2D ili 3D.

Igrači su dugo tražili pravi novi Metroid, ali Nintendo nije izgledao zainteresovano. Današnji dan je veoma važan za sve fanove, jer je najavljena ne jedna, nego dve nove Metroid igre!

Prvo, u okviru Nintendo Spotlight prikaza, saznali smo da rade na Metroid Prime 4, nastavku Metroid Prime serijala. Prvi Metroid Prime za GameCube bio je pravo čudo, niko nije očekivao da će serijal kao što je Metroid moći da pređe iz 2D u 3D iole uspešno, ne samo što se dogodio prelaz iz 2D u 3D, nego je i čitav žanr tada prešao iz akcionog platformera u pucačinu iz prvog lica. A kako je to prihvaćeno kod fanova i kritike? Pa, dovoljno je da vam kažemo da igra na Metacriticu ima ocenu 97/100 od preko 70 recenzija,  i sve vam je jasno.

Drugi deo je izašao za GameCube, treći za Wii, a kasnije su sve tri igre bile deo kolekcije sa dodatim kontrolama pokretima za Wii. Nismo dobili praktično nikakve konkretne informacije o Metroid Prime 4, osim da postoji.

Ostim toga, najavljen je još jedan Metroid u vidu Metroid: Samus Returns za 3DS. U pitanju je rimejk Metroid II igre sa Game Boya, a izlazi već 15. septembra. Ko bi rekao da će i 3DS u junu 2017. godine dobiti najavu za veliku novu igru!

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!