PLAY! ; PLAY! Zine

Nove verzije Pokémon igara stižu ove godine

Kao što smo juče najavili, danas je emitovan Pokémon Direct, u kome su najavljene nove igre iz serijala.

Pokémoni stižu na Switch u vidu Pokkén Tournament DX naslova. Pokkén Tournament je tuča koja kombinuje Tekken gejmplej sa Pokémon likovima, a prošle godine je izašla verzija za Nintendo Wii U. Switch izdanje će imati 5 novih Pokémona i dodatne modove za igranje preko interneta. Od 13. juna, biće dostupan i demo. Detaljniji prikaz će biti na predstojećem Treehouse Live E3 događaju, a datum izlaska je 22. septembar.

Nije loše, ali nove igre iz glavnog serijala zvuče još bolje! Najavljeni su Ultra Sun i Ultra Moon za… Nintendo 3DS!? Da, kao što smo i spekulisali, odlučili su se da opet podrže stariji hardver sa mnogo većom bazom korisnika, umesto da brzo pređu na aktuelni. Nove lokacije i forme Pokémona biće dostupne u novim verzijama, kada izađu 17. novembra.

Istog dana kada i Pokkén Tournament DX izlaze i Pokémon Gold i Silver za 3DS, sa podrškom za Pokémon Bank servis, koji omogućava transfer Pokémona u novije igre. Prošle godine su izašli Blue, Red i Yellow za 3DS, pa je čudna odluka da sada neće biti i treće verzije, Crystal. To je druga generacija Pokémon igara, koja je omiljena mnogim fanovima. Zbog toga se neki igrači veoma raduju ponovnom igranju tih naslova, i ove godine.

Za nove delove glavnog serijala, po prvi put na “kućnoj” konzoli, ćemo morati još malo da sačekamo!

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!