PC

Preko 300 000 kopija igre Rust je refundirano na Steamu

Juče je na tviteru jedan od dizajnera video igre Rust, čuveni Geri Njuman, objavio fotografiju u kojoj stoji da se za 329,970 kopija izvršio povraćaj novca, što iznosi 4.3 miliona dolara. Taj broj prema podacima sa sajta steamspy, čini skoro 6% ukupnog broja kupovina, a prema zvaničnim podacima, igra je prodata u gotovo 5 i po miliona kopija.

https://twitter.com/garrynewman/status/880154963334365185

Rust je video igra u kojoj je glavni cilj preživeti, stoga igrači moraju savladati glad, hladnoću, žeđ, i druge igrače, ili da se udruže sa njima kako bi što duže ostali živi. Razvojni studio igre je Facepunch Studios koji stoji i iza igre Garry’s Mod. Rust je trenutno na 50% popusta, kao deo Steam letnje rasprodaje.

Kao razlog za povraćaj novca najviše je navedeno da igra nije zabavna, ili zbog loših performansi. Njuman je kazao da “razume” one koji misle da igra nije zabavna zato što predstavlja veoma izazovno i teško iskustvo, koje nije za svakoga.

Bitno je uzeti u obzir da su se Steam korisnici oslobodili po pitanju kupovine igara, od kako je ova platforma omogućila povraćaj novca za naslove koji su igrani manje od 2 sata.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top