PLAY! ; PLAY! Zine

Prikazan novi Days Gone gejmplej

Prošle godine smo videli prvi gejmplej za Days Gone, akcionu zombi avanturu iz trećeg lica, a na Sony E3 2017 konferenciji je prikazan novi trejler za ovu visokobudžetnu igru sa zombijima.

Vožnja motora, šunjanje, gomila neprijatelja i borba za opstanak deo su novog trejlera za Days Gone. Igru pravi Bend Studio, poznat po sjajnoj šunjalici Syphon Filter, kao i njenim nastavcima, za prvi PlayStation.

Uobičajene igre sa zombijima uglavnom ih ne sadrže ovoliko mnogo, niti su smeštene u divljini, ali Days Gone iako izgleda zanimljivo, ne deluje i revolucionarno. Dopao nam se primer korišćenja zamki kako bi se glavni lik, Dikon, prošunjao pored neprijatelja. Mada, ne bismo se bunili ni da su najavili novi Syphon Filter, ovoliko godina kasnije.

Iako su igre sa zombijima poprilično popularne poslednjih godina, neko bi rekao i preterano eksploatisana tema, uglavnom su se zasnivale na žanru klasičnih pucačina ili survival igara, dok ovde ipak imamo, kako nam se čini, igru gde je akcenat na priči i narativu podjednako koliko i na gejmplej elementima.

Posebno zanimljivo izgleda kretanje zombija, koje izgleda poprilično čudno animirano (odsečni i isprekidani pokreti, gotovo kao da se koristi stop motion tehnika), ali ono što je sigurno je da će oni u ovoj igri biti izuzetno brzi i agilni, umesto tradicionalnih sporih i tromih mesoždera.

Još nije poznato kada Days Gone izlazi, ali ono što će razočarati PC igrače, jeste to što je u pitanju još jedna PS4 ekskluziva.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!