PlayStation 4

Sony najavio gomilu VR igara za PlayStation 4

Pre oko nedelju dana smo saznali da je kompanija Sony od oktobra prošle godine, kada se PlayStation VR pojavio na tržištu, pa do danas, prodala nešto preko milion jedinica njihove VR kacige, PlayStation VR.

To je izjavio Džim Rajan, vođa prodaje i marketinga u Soniju, koji je ujedno rekao da “nije loše, ali da je to samo dobar početak”. Izgleda da se nije šalio kada je to rekao, jer nam je na Sony E3 konferenciji prikazano čak 6 novih VR naslova koji će stići na PlayStation VR. Pa da vidimo šta nam je to predstavljeno.

The Inpatient

 

Svako ko je ikada imao prilike da iskusi VR, verovatno će se složiti sa nama da su horor igre jedan od boljih žanrova za zabavno horor iskustvo, jer imerzija koju VR tehnologija stvara vam omogućava da se osetite ugroženim i uplašenim kao nikada do sada. To je potvrdio i Resident Evil 7, koji smo u mi u Play!Zine redakciji igrali preko PlayStation VR.

The Inpatient je igra koja nas vodi u omiljeno okruženje kreatora horor igara – u ludnicu, ali ovo nije napušetna ludnica kakve obično nalazimo, već poprilično živahna, i vi ste njen pacijent. Za sada ne znamo više detalja o igri.

Bravo Team

 

Pored horora, i pucačine su se pokazale kao dobro okruženje za VR, ali nažalost i dalje su ograničene nekim nedostacima ove tehnologije, koji se pre svega tiču pokretljivosti. Bravo Team deluje kao taktička VR pucačina, ali i sa razvojem priče i karakternim likovima, kako je rečeno na prezentaciji. Na igri radi studio Supermassive Games, koji nam je već doneo sjajno VR iskustvo u vidu igre Until Down Rush of Blood, tako da imamo velika očekivanja od ove igre.

Posebno je dobro što će igra u potpunosti podržavati upotrebu Aim kontrolera, prvobitno razvijanog za VR pucačinu Farpoint, o kojoj možete čitati u junskom broju časopisa Play!Zine.

Skyrim VR

 

Naravno, tu je i Skyrim, u svakoj čorbi mirođija. Bethesda se baš trudi da izmuze ovu igru do poslednjeg dinara, pa otuda ne čudi da posle svih varijanti i reizdanja,  na kraju dobijamo i VR varijantu igre. Ovo će možda i biti poprilično zabavno iskustvo, sve zavisi od dobre implementacije VR tehnologije, ali što reče neko u Youtube komentarima na trejleru – U redu, shvatili smo da je Skyrim kul, ali hoćete li već jednom da nam date The Elder Scrolls 6?

Monster of the Deep

 

Kada smo videli ovu prezentaciju i trejler, prirodna reakcija je bila “Šta kog đavola!?”.

Znamo da Final Fantasy ume da ima svoje uvrnute momente, ali ovo je novi nivo, a ako ste pogledali trejler, jasno vam je i zašto. U pitanju je dodatak za Final Fantasy XV gde pecate u VR okruženju. Da, upravo to što ste pročitali. Samo na osnovu trejlera ne znamo kakav će tačno biti gejmplej, ali je jedna od onih stvari koja deluje toliko besmisleno da jednostavno mora da se proba.

Moss

 

Moss je VR platformer gde ste vi u ulozi slatkog malog belog miša sa crvenom maramom oko vrata. Na trejleru vidimo džungle, rastinje i mistične ruine, ali i poprilično veliku i opaku zmiju na kraju, a znamo da zmije obožavaju da se hrane malim glodarima, tako da nam nije baš svejedno za našeg dlakavog junaka. Nismo sigurni na koji način će tačno VR okruženje imati uticaj na gejmplej i rešavanje zagonetki, ali verujemo da ćemo imati prilike da saznamo u budućim predstavljanjima igre. Takođe, još uvek nam nije otkrivena ni priča, pa ne znamo zašto je Moss krenuo na ovaj opsani put, kao ni kako se uopšte tu našao.

No Heroes Allowed! VR

 

Na kraju, tu je i No Heroes Allowed! VR. Igra koja se originalno pojavila 2011. sada dobija svoje VR izdanje. U pitanju je simpatični RTS koji nas stavlja u ulogu Gospodara uništenja (Lord of Destruction). U igri se zajedno sa našim vernim savetnicima, Badmen and Badmella, borimo protiv ništavnih malih heroja tako što podižemo armiju čudovišta da se za nas bori na mapi sveta kojim želimo da zavladamo.

Pored svih ovih najavljenih igara, čini nam se da je budućnost svetla za PlayStation VR, tako da jedva čekamo da nam stignu u redakciju da ih isprobamo i napišemo vam naše utiske.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top