Vesti

Take Two ugasio OpenIV, najpoznatiji alat za GTA modovanje

Zajednica GTA igrača i modera je juče ostala bez OpenIV, jednog od najbitnijih alata za pravljenje popularnih singlplejer modova za GTA 4 i 5, koji postoji i funkcioniše skoro 10 godina.

Odluku je donela kompanija Take Two, koja je vlasnik Rockstar Games, čuvenog studija koji je napravio GTA serijal. Ova informacija se juče pojavila na GTA forumu, gde je glavni čovek koji stoji iza ovog alata objavio da će morati da prekine sa podrškom i distribucijom OpenIV jer mu je od Take Two advokata 5. juna stigla naredba da momentalno prekine sa bilo kakvim daljim oblikom rada na ovome.

U međuvremenu je iz Rockstara stigla izjava, koju su dali PC Gameru, gde kažu da “Nažalost OpenIV korišćen i za mnoge maliciozne onlajn alate koji su kvarili iskustvo igranja svima”, ali se ispostavlja da je ta izjava neistinita jer se za to koriste specijalne skripte, dok je OpenIV isključivo za singlplejer sadržaj.

Fanovi na Redditu su dobro primetili da je sve ovo verovatno samo jeftina predstava da se pokaže kako se eto nešto radi po pitanju varalica u GTA Online, ali da je realnost da Rockstar ne može ništa da uradi protiv skripti, jer je igra p2p(bez posvećenih servera) i previše se oslanja na sam klijent, a sada im je verovatno već previše kasno da ulažu novac u servere, jer uveliko rade na novim projektima kao što ssu Red Dead Redemption 2 i verovatno GTA 6.

Tako su na kraju, umesto varalica, kažnjeni samo oni igrači koji vole da uživaju u singlplejer sadržaju. Ovo nije prvi put da Take Two se ponaša bahato prema moding zajednici, poznat je slučaj iz 2015. godine kada su mnogi GTA moderi prijavljivali kako im Take Two šalje privatne istražitelje na vrata gde ih ispituju i uznemiravaju, postupak koji je u krajnjoj liniji poprilično ilegalan.

 

 

Najnovije vesti

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Pere Velimirovića 32
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top
%d bloggers like this: