PLAY! ; PLAY! Zine

Yoshi stiže na Switch – prvi gejmplej trejler

Pored prvih kadrova iz novog Kirby naslova i novog trejlera za Super Mario Odyssey, sinoć smo na Nintendo E3 2017 prezentaciji imali prilike da vidimo i novu Yoshi igru koja stiže za Switch.

Yoshi se prvi put pojavo 1990. godine u Super Mario World za Super Nintedno, i od tada je ovaj verni pomoćnik Marija prošao kroz mnoge Mario igre, ali i iznedrio i brojne druge samostalne naslove, gde je on glavni protagonista.

Upravo je takva igra i Yoshi za Nintendo Switch. Po onome što vidimo u trejleru, u pitanju je dobri stari puzzle platformer gde Yoshi ubija neprijatelje, sakuplja novčiće, nosi svoja jaja sa sobom, prelazi prepreke i rešava probleme, usput radeći ono što smo i najviše navikli od njega – jezikom guta i lansira svoje neprijatelje ili predmete iz okoline na druge neprijatelje ili prepreke.

Sam vizuelni identitet igre je u duhu “kartonskih” maketa, odnosno grafika imitira svet napravljen u priručnih materijala, kakav viđamo obično kod dece u vrtiću, i možemo reći da izgleda fenomenalno i u tom smislu je pun pogodak. Osim vizuelnog stila per se, ovo ima ulogu i u gejmpleju, jer će Yoshi moći da ode “iza scena”, odnosno biće nivoa gde će se perspektiva kamere okretati za 180 stepeni.

Inače, potvrđeno je da je igra rađena u Unreal endžinu, što je zaista prava retkost kada su u pitanju igre koje direktno pravi Nintendo, da koristi endžin treće strane za potrebe svojih igara.

Novi Yoshi stiže 2018. godine.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!