PLAY! ; PLAY! Zine

Zavirite u pakao – Agony gejmplej trejler

Jedna od svakako intrigantnijih igara u poslednje vreme zove se Agony, na kojoj poslednjih nekoliko godina radi studio prikladnog imena – Madmind Studio.

Agony je survival horror avantura iz prvog lica, koja nas vodi u najdublje ponore pakla. U ulozi smo mučene duše koja se tek prijavila na listu gostiju pakla, potpuno lišeni bilo kakavog sećanja o nama i o tome zašto smo tu.

Kroz igru ćemo pokušati da otkrijemo šta se desilo, zašto smo u paklu i pre svega kako da pobegnemo odatle. U tome će nam pomoći naša moć da kontrolišemo ostale jadnike koji su završili u paklu, ali i neke od slabijih demona u igri. Kroz informacije koje saznajemo pričajući, osluškujući i istražujući, polako ćemo sklapati priču šta se dešava, ali i saznati da ultimativni način za bekstvo leži u tome da pronađemo mističnu Crvenu Boginju (Red Goddess).

U novom trejleru vidimo deo igre koji se odvija u Floating Forest delu pakla i našeg junaka kako sakuplja nekakve rune, osluškuje razgovore demonki i muke prokletnika. Još uvek nismo sigurni kakvo mišljenje imamo o gejmleju, jer ga ima veoma malo u svim dosadašnjim trejlerima, ali ono u čemu igra nedvosmisleno briljira jeste neverovatna estetika pakla kao beskonačnog mučilišta i mesta agonije, bola, tuge, patnje i svih ostalih stvari o kojima ne želimo ni da razmišljlamo. Vidi se da igra estetski jako vuče inspiraciju iz Danteovog “Pakla”, ali i generalnog srednjovekovnog hrišćanskog prikaza ovog ultimativnog kaznilišta za grešnike.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!