PC

Moderski alat Grand Theft Auto igara, OpenIV, nastavlja sa radom

Sredinom prošlog meseca kompanija Take-Two je ugasila veoma popularni alat za pravljenje modova, OpenIV, nakon takvog sramnog poteza usledile su reakcije zajednice i igrača, pokretanjem peticije i gomilom negativnih ocena na Steamu.

Danas je proglašena velika pobeda za OpenIV i čitavu zajednicu, zato što će se razvoj ovog alata neometano nastaviti. U objavi na GTA forumu OpenIV tim se zahvalio svima na podršci, i na potvrdi da je moding zajednica manjina čiji se glas i te kako čuje. “Vi(zajednica) ste odradili nemoguć posao i ova priča je već upisana u istoriju PC gejminga i interneta. Da ovo je vaša pobeda. Puno čestitki i hvala još jednom“, stoji na forumu.

Jedina loša vest je da je prekinut razvoj iščekivanog moda, “Liberty City in GTA5”, zato što se ne slaže sa Rockstarovom politikom modovanja. Izgleda da svaka pobeda traži žrtvovanje. Liberty City mod je imao cilj da rekreira čitav grad iz četvrtog dela u Grand Theft Auto 5 u vidu DLC dodatka. Šteta je što sav uloženi trud pada u vodu, ali bar imamo OpenIV.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top