PLAY! ; PLAY! Zine

Predstavljen EMPYRE: Lords of the Sea Gates

Kao nekog ko je odrastao igrajući izometrijske cRPG igre, vašeg autora veoma raduje svaka nova vest o njima. Poslednjih 5-6 godina živimo u eri Kickstarter renesanse klasičnih izometrijskih rpg igara koja je počela sa naslovima kao što su Pillars of Eternity i Wasteland 2.

Taj Kickstarter talas više ne “jaše” toliko visoko, ali je bio dovoljno snažan da oživi jedno zamrlo tržište i otvori mogućnosti za nove kreativne autore i njihove igre. Juče nam je predstavljen Empyre: Lords of the Sea Gates, potezni izometrijski RPG studija Coin Operated Games, koji nam stiže već ove jeseni!

Igra nas smešta u alternativu istoriju ranog 20. veka, u Njujork koji je potopljen već 12 godina, koji je sada skoro pa potpuno napušten i ostala je samo nekolicina “hrabrih”. U razgovoru za PC Gamer, kreativni direktor igre Džon Randal kaže da je im je glavni cilj bio da verno prenesu vreme “tehnoloških čuda” uz dodatak nekih njihovih osobenosti, kako u vizuelnom smislu, tako i u sociološkom smislu, odnosno način kako se karakteri i grupacije u igri ponašaju i ophode međusobno. Autori ovaj rpg nazivaju “neo-viktorijanski”.

Na osnovu onoga što vidimo u trejleru možemo reći da da je igra prava poslastica za ljubitelje stimpank atmosfere i dizajna, i nama se jako dopada, ali nam ipak ostaje i da vidimo kakav će biti gejmplej, ali i sama priča.

Ono što trenutno znamo je da će borba biti potezna, dok će se ostatak odvijati u realnom vremenu. Trejler najave možete videti ispod:

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!