Vesti

Prvi pogled na Ataribox dizajn

Kompanija Atari je nedavno u partnerstvu sa jednim kineskim proizvođačem konzola najavila da se vraća u posao konzola, a danas imamo priliku i da vidimo prve slike dizajna ove konzole, koja se trenutno zove Ataribox.

Ideja kod dizajna bila je da se zadrže svi oni tradicionalni i prepoznatljivi elementi koji su činili jedinstven dizajn Atari konzola iz 70-ih i 80-ih godina prošlog veka, i sve to provuku kroz moderne standarde dizjna, kako bi konzola bila dopadljiva i oldskul fanovima i novim naraštajima gejmera.

I na osnovu prvih slika možemo reći da su to izveli vrlo uspešno. Akcenat je na ikoničnim drvenim elementima i rebrastoj površni konzole, tako da će svakom ko je upoznat sa starim Atari konzolama biti jasno da je ovo njihov naslednik već na prvi pogled.

Sama konzola će bit bazirana na modernim komponentama i specifikacijama, i na slikama možemo videti stvari kao što su  HDMI, 4x USB i SD, dakle sve one standardne ulaze koje očekujemo na jednom modernom sistemu.

I zvanično je potvrđeno da ovo neće biti samo “retro” konzola, već će pored starih igara za nju dolaziti i moderni naslovi. Ipak, iz  Ataribox tima kažu da još uvek ne mogu da izađu sa konkretnim informacijama koje se tiču specifikacija konzole, igara, datuma izlaska i svega ostalog što fanove interesuje, jer predstoji još dug rad na konzoli pre nego što sve to bude gotovo i spremno da se sa tim izađe u javnost.

Kako se vama čini dizajn nove konzole?

(kliknite na sliku da biste zumirali)

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top