PLAY! ; PLAY! Zine

Megatron Rainfall – Igrajte kao superheroj u prvom licu

Na tržištu će se uskoro pojaviti Megatron Rainfall, veoma interesantna igra koja će igračima dati priliku da preuzmu ulogu neuništivog heroja i spase planetu i solarni sistem od vanzemaljskih napasti.

Na ovom projektu već duži period radi studio Pentadimensional Games, na čelu sa Alfonsom del Cerom, koji ima preko 10 godina iskustva u kreiranju igara. Oni su tokom tog perioda kreirali igru koja poseduje impresivne elemente koje retko možemo videti ili do sada nismo viđali u AAA naslovima.

Glavni lik u Megatron Rainfall je, kao što smo već rekli, neimenovani superheroj sa natprirodnim moćima sličnim Supermenovim, velika brzina letenja, neuništivost i besmrtnost, i neverovatna razorna moć. On se na Zemlji susreo sa invazijom vanzemaljaca koji prete da razore celu planetu.

Ako se pitate koja je poenta igre ako je karakter neuništiv, odgovor je logičan, kao i u svakom filmu ili stripu, cilj superheroja nije da oni spasu sebe i svoje voljene već da se izbore sa neprijateljima i sačuvaju što više nevinih života. Baš zato je razvojni studio liniju zdravlja podario gradovima, u kojima se može razoriti svaki postojeći objekat, tako da kada linija zdravlja padne na nulu, dobijate game over poruku, stoga je vaša plemenitost u bliskoj vezi sa preciznošću.

Još impresivnija stvar je da igrači nisu vezani za jedan grad ili mesto, već tokom svog igranja mogu posetiti bilo koji deo planete, koji je proceduralno generisan, najavljeni su gradovi sa ogromnim površinama, zato će superheroj postizati brzinu od 0 do 10 maha(1 mah=1200 km na čas) za samo pet sekundi. Pored Zemlje biće moguće i odleteti u svemir.

Do izlaska Megatron Rainfall je ostalo jako malo, pošto verzija za Playstation 4 izlazi 26. septembra, i biće moguće igranje preko Playstation VR uređaja. PC verzija će doći nešto kasnije, ali zvanični datum izlaska nije potvrđen. Pogledajte trejler koji pruža uvid  u samu gejmplej mehaniku.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!