PLAY! ; PLAY! Zine

Nova ekspanzija za EVE: Valkyrie uklanja potrebu za VR uređajem

Kada se prvi put pojavio, EVE: Valkyrie je postojao kao ekskluziva za Oculus Rift uređaje, i nešto kasnije je postao dostupan za ostale VR uređaje (HTC Vive, Playstation VR) i prošle godine je omogućen cross-play između ovih VR uređaja. A sada je razvojni studio CCP Games odlučio da sa dolaskom nove ekspanzije konačno skine “VR Only” etiketu i igru učini dostupnom široj gejming zajednici.

Warzone ekspanzija će omogućiti igranje bez VR uređaja i za Playstation 4 i za PC korisnike, ali nije jedina dobra vest, pošto će se Valkyrie prodavati i po znatno nižoj ceni, za 30€, umesto dosadašnjih 40. Što se tiče novina u samoj igri tu su: nova modularna vrsta progresije koja će pružati veću fleksibilnost pri nadogradnji, novi sistem nagrađivanja koji vam daje nagrade u vidu hangara sa opcijama za personalizaciju, dve nove mape, Fleet i Outpost, i sasvim novi Extraction mod, koji igrače angažuje da više koriste okruženje kako bi stekli prednost.

Ovaj radikalan potez i smanjena cena će definitivno dovesti još više igrača u EVE: Valkyrie, pošto malo je kupaca koji sebi mogu priuštiti neki od VR uređaja, u prilog tome govori i podatak na Steamu da ovaj naslov u proseku igra oko 6 igrača dnevno, što je svakako poražavajuće.

Ekspanzija će biti dostupna za preuzimanje u vidu besplatnog dodatka od 26. septembra, a razvojni studio će u međuvremenu otkriti još detalja.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!