PLAY! ; PLAY! Zine

Od danas možete zaviriti u um nordijske ratnice, Senue, stigao je Hellblade: Senua’s Sacrifice!

Tokom perioda dužeg od mesec dana na tržištu se nije pojavio nijedan naslov iz AAA kategorije, ali Hellblade: Senua’s Sacrifice sa današnjim izlaskom prekida tu pauzu.

U igri su prisutni elementi nordijske i keltske mitologije, ali je glavni fokus na protagonistkinji, ratnici Senui, i njenom psihološkom stanju. Iza ovog naslova stoji studio Ninja Theory, poznat po igrama DmC: Devil May Cry, Heavenly Sword, koji je tokom rada sarađivao neurolozima, kako bi prikazali što vernije i realnije stanje jednog uma.

Hellblade izgleda veoma grafički impresivno, što je prikazano u trejlerima i gejmpleju, stoga i zahteva poprilično jak hardver za pokretanje.

Takođe, biće prisutan je i sistem kažnjavanja, koji će igračima ako konstantno ginu na jednom istom mestu obrisati fajlove koji beleže napredak u igri, kao razlog za ovako nešto je verovatno želja razvojnog tima da igračima omogući da bolje razmisle i pripaze na svoje postuke. Ipak, ovo se može biti dosta surovo, pogotovu za ljude koji imaju jako malo vremena da sednu za računare i odigraju nešto.

Ono što je za nas posebno zanimljivo je što na  je mapiranju lica glavne junakinje radio domaći studio 3Lateral iz Novog Sada.

Korisnici koji su već imali prilike da iskuse ovaj naslov dali su veoma pozitivne ocene, i oduševljeni su pričom i borbenim sistemom.

Hellblade: Senua’s Sacrifice je dostupan za kupovinu za PC i Playstation 4 po ceni od 30€.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!