PLAY! ; PLAY! Zine

PlayerUnknown’s Battlegrounds prešišao Dotu 2 po broju igrača

Nema gejmera koji nije čuo za fenomen zvani PlayerUnk nown’s Battlegrounds – survival multiplejer pucačinu, koji konstantno obara rekorde. Tokom prošlog meseca iz Bluehole studija je došla informacija da je PUBG prodat u preko 5 miliona primeraka, a na top listi svih vremena, koja se odnosi na najviše igrača u jednom trenutku, se nalazio ispod Dota 2 i Counter Strike: Global Offensive igara.

Međutim, tokom današnjeg dana, PlayerUnknown’s Battlegrounds je, prema Steam Charts statistici, u jednom trenutku imao čak 862,413 igrača, dok je Dota 2 imala 838,519, što PUBG u trenutku pisanja ovog članka čini najigranijim naslovom na Steamu. Takođe po prvi put se desilo de je neki drugi naslov ozbiljno uzdrmao prvo mesto MOBA naslova, kompanije Valve.

Tokom prošle nedelje, ovaj naslov je dostigao i brojku od čak 8 miliona primeraka, što je stvarno neverovatna cifra, uzevši u obzir da se na Steam platformi prvi put pojavio pre samo pet meseci, i to kao early access naslov.

Naravno, razvojni tim ne planira da stane, već je na Gamescomu najavio novu mapu(slika ispod), smeštenu u urbanom, pustinjskom okruženju, a uskoro će PlayerUnknown’s Battlegrounds izaći i za Xbox One konzole.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!