PLAY! ; PLAY! Zine

Switch za za 6 meseci ima više ekskluziva nego Xbox One za celu 2016. i 2017. godinu

Da je situacija sa Xbox konzolama i ekskluzivnim igrama problematična, odavno je poznato. I mi smo se dotakli ovog problema u jednom veoma detaljnom tekstu u martu ove godine, koji možete pronaći na ovom linku.

Majkrosoft je stalno imao problema u saradnji sa trećim stranama u razvoju igara za njihove konzole i ovaj problem je Xbox ove generacije i doveo tu gde jeste, u potpuno podređenom položaju u odnosu na glavnog konkurenta, Sony PlayStation, koji je ove godine već dobio velike hitove kao što su Nioh i Horizon Zero Down.

Portal GamingBolt pokazao je još jednu zanimljivu činjenicu, a to je da će Nintendo Switch u prvi 6-8 meseci od izlaska konzole već imati više ekskluzivnih igara nego što je Xbox One imao za celu 2016. godinu + do kraja ove tekuće godine.

Iz Majkrosfota odgovaraju da su trenutno uložili resurse u razvoj novih tehnologija, kao što je Project Scorpio, odnosno Xbox One X, ali zar nije istina da se u svim kompanijama stalno radi na razvoju novih tehnologija za buduće generacije konozola, i da to ne bi smelo da bude izgovor za loše stanje sa igrama za vašu konzolu, jer na kraju krajeva, to je ono što krajnji korisnici žele, dobre igre koju mogu igrati na konzolama za koje su dali solidan novac, i to je ono što konzole i prodaje na prvom mestu.

 

XBOX ONE (2016/2017)

Forza Horizon 3

Gears of War 4

Quantum Break

ReCore

Dead Rising 4

Halo Wars 2

Crackdown 3

Super’s Lucky Tale

Forza Motorsport 7

 

NINTENDO SWITCH (2017)

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

1-2-Switch

Mario Kart 8 Deluxe

ARMS

Splatoon 2

Mario x Rabbids: Kingdom Battle

Pokken Tournament DX

Super Mario Odyssey

Fire Emblem Warriors

Xenoblade Chronicles 2

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!