PLAY! ; PLAY! Zine

The Long Dark napustio Early Access, dostupan za kupovinu

Postapokaliptični naslov je konačno napustio Early Access fazu sa preko 1.3 miliona prodatih kopija i dostupan je za regularnu kupovinu preko Steam platforme, a sada pruža i singlplejer kampanju.

O ovoj igri smo pisali 2014. godine, kada se prvi put pojavila na tržištu i jedna od glavnih zamerki je bilo to što The Long Dark nije pružao nikakvu priču. Sada, nakon tri godina rada i preko stotinu ažuriranja, ovaj naslov konačno pruža singlplejer iskustvo igračima.

Priča nazvana Wintermute se prožima kroz pet epizoda, trenutno su dostupne dve u kojima glavni karakter traga za doktorkom Astrid, kojoj se nakon rušenja aviona izgubio svaki trag. Ono što će obradovati veliki broj igrača, jeste to da samo prve dve epizode pružaju preko 15 sati igranja, i potpuno su besplatne.

Mod preživljavanja je tu od samog početka i pruža vam veliku površinu prekrivenu snegom i ledom za istraživanje, ali i surovo preživljavanje, ili ste lovac ili lovina. Dozu realizma dodaje i permadeath funkcija koja kada vaš karakter strada briše briše kompletnu progresiju(ovo ne važi za kampanju).

Studio Hinterland je najavio i filmsku adaptaciju u saradnji sa producentom Resident Evil filmova, čija će se radnja bazirati na događanjima iz igre.

Ovaj naslov je svakako vredan pažnje pošto je smešten u žanr postapokaliptičnih igara, ali sa drugačijim obrtom, gde je tišina vaš neprijatelj.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!